© İlk Duy 2024

TSÇV, “Konumuz: Serebral Palsi Seminerleri” ile Türkiye’yi bilinçlendiriyor

Serebral Palsi konusunda uzmanları bilinçlendirmek ve güncel tedavi yaklaşımlarını aktarmak amacıyla yılda iki kez farklı şehirlerde düzenlenen Konumuz: Serebral Palsi Seminerleri’nin sonuncusu Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gerçekleştirildi. 100’ün üstünde sağlık çalışanının ve ailelerin katıldığı seminer sonunda engelli bireylere konsültasyon desteği sunuldu.

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı – Cerebral Palsy Türkiye, Serebral Palsi’nin teşhis ve tedavisi için geliştirilen bilimsel çalışmaları yakından takip ediyor ve Vakıf çatısı altında engelli bireylere çok yönlü hizmetler sunuyor. Vakıf, akademik kurulunun öncülüğünde her yıl farklı iki şehirde “Konumuz: Serebral Palsi Seminerleri” düzenliyor.  Bu seminerler kapsamında aileler ve uzmanlar bir araya getirilerek Serebral Palsi’li bireylerin ihtiyaçlarına yönelik geliştirilen yenilikçi uygulamalar aktarılıyor.

Vakfın bugüne kadar 10’dan fazla şehirde düzenlediği Konumuz: Serebral Palsi Semineri’nin sonuncusu Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gerçekleşti. Seminer kapsamında alanında uzman doktorlar; fizyoterapi uygulamaları, solunum, beslenme, ruh sağlığı ve diş problemleri tedavisindeki yeni yaklaşımları ele aldı. Seminerin sonunda ise 50 engelli bireye konsültasyon desteği sağlandı. 

Gerçekleştirilen seminerler sayesinde Serebral Palsi konusundaki gelişmelerin paylaşılmasına aracı olmaktan mutluluk duyduklarını belirten Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı – Cerebral Palsy Türkiye Genel Direktörü Nigar Evgin; “Gebelik, doğum ve yeni doğan döneminde yaşanan travmalardan kaynaklı olarak beyinde meydana gelen hasar sebebiyle oluşan fiziksel engellilik durumu “Serebral Palsi”, halk arasında beyin felci olarak da biliniyor.  Serebral Palsi her bireyde farklı komplikasyonlara sebep olabiliyor ve engelli bireylerin yaşam boyu süren tedavi yolculuklarının multidispliner bir yapı içerisinde sürdürülmesi gerekiyor. Vakıf olarak yılda iki kez düzenlediğimiz seminerlerle farklı bölgelerdeki uzmanlarla bir araya gelerek Serebral Palsi konusundaki güncel gelişmeleri aktarmayı sorumluluğumuz olarak görüyoruz. Bu alanda uzmanlaşan, Vakıf süreçlerine de danışmanlık desteği sağlayan Akademik Kurul Üyelerimiz aileleri ve uzmanları bu konuda bilinçlendirirken seminere gelen engelli bireylere de konsültasyon desteği sağlıyor. Çalışmalarımızı sürdürerek her geçen gün daha fazla kişiye dokunmayı hedefliyoruz” dedi.  

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı – Cerebral Palsy Türkiye;

Türkiye’de Cerebral Palsy (CP) konusunda en geniş hizmet yelpazesine sahip ilk ve tek kuruluş olan Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı; Cerebral Palsy’li çocuk ve erişkinlerine teşhis, tedavi, rehabilitasyon ve eğitim hizmeti sağlayarak, meslek sahibi olmaları ve sosyal hayatta daha fazla yer almaları için faaliyetlerde bulunuyor. “Vergi Muafiyeti Tanınan Vakıf” ve “İzin Almadan Yardım Toplama Hakkına Sahip Kuruluş” statüsü kapsamında kamu yararına çalışan Vakıf, İstanbul Ataşehir’de 35 dönümlük alan üzerine kurulan kampüste; Metin Sabancı Özel Eğitim Okulları, Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri ve Aile Danışma Merkezi ile hizmet veriyor. 6 Şubat 2023 tarihli deprem felaketi sonrasında bölgedeki engelli bireylere geçici barınma alanlarındaki 3 hizmet birimi ve mobil hizmet birimiyle rehabilitasyon desteği sunan Vakıf, Antakya’daki Neşe Özgür & Mustafa Sabuncuoğlu Engelli Hizmet Merkezi'nde kalıcı olarak faaliyet gösteriyor. Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı, kurulduğu günden bugüne 30 binden fazla çocuk ve ailesine hizmet verdi ve destek oldu. 52 yıldır şeffaf ve hesap verebilirlik prensipleriyle hizmet veren Vakıf, konu hakkında bilinirliği artırmak ve çocuklara daha çok destek sağlayabilmek için “Cerebral Palsy Türkiye” markasıyla yoluna devam etmektedir. www.tscv.org.tr 

 www.tscv.org.tr

Cerebral Palsy (Serebral Palsi) nedir?

Serebral Palsi, gelişimini tamamlamamış beynin doğum öncesi, doğum sırası veya doğum sonrası dönemde hasar görmesiyle oluşan, bebeklik ve çocukluk döneminde en sık rastlanan fiziksel engellilik durumudur. Dünya genelinde 17 milyon Serebral Palsi’li kişi yaşamaktadır. Türkiye’de her yıl 6.000’den fazla bebek Serebral Palsi tanısı almaktadır.

Hibya Haber Ajansı

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER