Çanakkale
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    31.94
  • EURO
    34.50
  • ALTIN
    2336.1
  • BIST
    8960.89
  • BTC
    65754.82$

Biberiye Suyu veya Çayı Saç Uzatır Mı?

Biberiye Suyu veya Çayı Saç Uzatır Mı?
İnsanların biberiye suyunun daha uzun, daha güçlü ve daha parlak saç telleri elde etmelerini sağladığını iddia ettiği binlerce TikTok fenomeni ...
İnsanların biberiye suyunun daha uzun, daha güçlü ve daha parlak saç telleri elde etmelerini sağladığını iddia ettiği binlerce TikTok fenomeni var. Ama bu doğru mu? Bazı uzmanlar biberiye suyunun saçlar için gerçekten çok faydalı olduğunu onaylıyor. Biberiye yağı, saç dökülmesini azaltmadaki ve saç derisi sağlığını geliştirmedeki rolünü destekleyen doğal bir çaredir. Sadece hızlı saç uzatmakla kalmaz, aynı zamanda saç derinizi sağlıklı tutar.

Sağlıklı saçlar sağlıklı bir saç derisiyle başlar.

Biberiye Suyu Saç Uzatır Mı?​

Biberiye yağı, saç dökülmesine yol açan hormonal değişiklikleri engelleyerek, foliküllere dolaşımı iyileştirerek, bir antioksidan görevi görerek ve saç derisindeki iltihabı azaltarak saç uzamasını artırabilir.

Diğer doğal saç uzatma ilaçlarının aksine, biberiye suyunun saç büyümesini iyileştirdiğini destekleyen kanıtlar var. "Fareler üzerinde yapılan bir araştırma, biberiye yaprağı ekstraktının testosteronun saç dökülmesine katkıda bulunan forma dönüşümünü azaltabileceğini ve ayrıca foliküldeki hormon reseptörlerini bloke edebileceğini buldu."

Ayrıca kan damarlarını genişlettiği ve kafa derisindeki dolaşımı arttırdığı düşünülüyor. Antioksidan, antiinflamatuar ve antifungal etkilerinin de kafa derisi sağlığını iyileştirdiği ve saçları güçlendirdiği düşünülmektedir.

Biberiye Suyu En Çok Hangi Saç Tipinde İşe Yarar?​

Hormonal etkiler veya ileri yaş nedeniyle saç seyrelmesi olanlar da işe yarar. Ayrıca kepeğin neden olduğu iltihabı azaltmaya da yardımcı olabilir. Hamile veya emziren kadınlarda güvenlik verileri bulunmadığı için kullanmamaları gerekmektedir.

Alerjisi veya hassas cildi olanlar, biberiye suyunu saç derisinde uygulamadan önce tahriş olup olmadığını test etmek için vücudun küçük bir yerinde denemelidir.

Biberiye Suyuyla Saç Durulamayı Nasıl Yaparsınız?​

Biberiye suyunu kullanmanın en iyi bilinen yolu saç durulamasıdır. İşte uygulaması;
  1. Bir litre suyu kaynatın.
  2. Bir avuç kuru biberiye yaprağı ekleyin.
  3. Beş saat demlenmesine izin verin.
  4. Soğutulduktan sonra karışım, durulama oluşturmak için suyla seyreltilebilir. (4 de 1 oranı)
  5. Kolay kullanım için saç durulama suyunu bir sprey şişesine dökün.
  6. Saçınızı şampuanladıktan sonra biberiye suyu saç durulamayı kullanın.
  7. Ardından normal suyla durulayın. (Ne kadar geç durularsanız o kadar etkisi fazla olur)
  8. Durulama suyunu buzdolabında beş güne kadar saklayabilirsiniz.

Biberiye yağı saç derisi tedavisi için, bir damla biberiye yağı, altı damla hindistancevizi yağı ile karıştırılabilir, daha sonra kafa derisine masaj yapılabilir ve gece boyunca bırakılabilir.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!