Çanakkale
23 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    31.94
  • EURO
    34.50
  • ALTIN
    2336.1
  • BIST
    8960.89
  • BTC
    65754.82$

CİNSEL KİMYA HAKKINDA MERAK EDİLENLER

CİNSEL KİMYA HAKKINDA MERAK EDİLENLER
Birine karşı o ani fiziksel çekime sahip olduğunuzda, bu cinsel kimyanın bir işaretidir. Avuç içleriniz terliyor ve nefes darlığınız var ...

Birine karşı o ani fiziksel çekime sahip olduğunuzda, bu cinsel kimyanın bir işaretidir. Avuç içleriniz terliyor ve nefes darlığınız var, birine hızlı ve yoğun bir şekilde çekiliyorsunuz... Cinsel kimya, genellikle bir ilişkinin başlangıcında belirgindir ve birçok ilişkinin önemli bir bileşenidir.

Kimya, bazen daha derin bir bağlantıyı yansıtır. Ancak cinsel kimya ile olası derin ve samimi bir bağın daha fazla ima ettiği şey arasında nasıl ayrım yapabilirsiniz?

Cinsel kimyanın tüm detayları hakkında merak edilenler için okumaya devam edin.

Şehvet ve Cazibe

Şehvet, cinsel tatmin arzusudur. Beynin hipotalamusu, testosteron ve östrojen hormonlarının üretimini etkiler. Bu, cinsel istek duygularımızı harekete geçirir.

Birinden etkilendiğimizde, beynimiz yüksek düzeyde dopamin ve norepinefrin salgılar. Dopamin ve norepinefrin bizi sersemletici, enerjik ve coşkulu yapar, bazen iştahsızlık ve uyuyamama ile sonuçlanabilir.

Özel biriyle tanıştıktan sonra yemek yiyemediklerini, uyuyamadıklarını veya konsantre olamadıklarını söyleyen arkadaşları veya aile üyelerini hepimiz biliyoruz. Midelerinde kelebekler uçuştuğunu söylerler. Âşık olduklarını iddia ettikleri yeni ilişki için çok heyecanlılardır. Ama çoğu zaman, aslında bu konuşan fiziksel kimyadır.

Yoğun cinsel kimyanın manyetizması iyi ve kısa vadeli ilişkilere yol açabilir. Her iki taraf da birlikte geçirdikleri zamanın gerçekte ne olduğunun farkında olduğu sürece, fiziksel zevke dayalı ilişkiler iyi sonuç verebilir.

Cinsel Kimyanın Pozitif Tarafı

Cinsel kimya sekse yol açtığında, birçok faydası vardır. Fiziksel açıdan seks, sağlığınızı iyileştiren bir egzersiz şekli olmasının yanı sıra, bağışıklık fonksiyonunuz artırır, olumlu kardiyak etkiler elde edersiniz ve hatta migrende baş ağrısı algısı azalır.


Cinsel kimyada kaynaklanan seks yapmanın psikolojik faydaları da çok yönlüdür. Kanıtlanmış faydalardan birkaçı, stresten kurtulma, daha fazla mutluluk oranı ve gelişmiş uyku kalitesini içerir.

Bu nedenle, cinsel çekim cinsel bir ilişkiye yol açtığında, ondan gelen birçok pozitif şey vardır.

Cinsel Kimyanın Tehlikeli Tarafı

Bazı çiftler birbirlerine tutkulu ve fiziksel bir şekilde çekildikleri zaman, biri daha uzun süreli bir ilişki isteyebilir, diğeri ise sadece fiziksel olarak kalmaktan memnun olabilir.

Çiftler, birbirlerinin en kötüsünü ortaya çıkardıklarını da keşfedebilirler. İki kişi, güçlü bir fiziksel ve cinsel odaklı bağ uğruna ilişki dinamiklerinin geri kalanını gözden kaçırdığında, bu iyiye gitmez. Aldatma, şiddet, saygısızlık ve diğer ciddi sorunlar, seks nedeniyle asla göz ardı edilmemelidir.

İki kişi birbirine takıntılı olduğunda ve sıra dışı bir cinsel kimyaya sahip olduklarında, birbirlerinden ayrılmak için mücadele edebilirler ancak birlikte kalamayacaklarını da bilirler. Bu tür bir ilişki hızla toksik hale gelebilir.

Bağlanma Stilleri Bizi Nasıl Etkiler?

Uzmanlar, birine âşık olmanın ve harika bir cinsel kimyaya sahip olmanın bazen geçmiş takıntılarla bağlantılı olabileceğini öne sürüyor. Bazen bu, bilinçsiz ve çözülmemiş aile dinamiklerini içerebilir.

Bilinçsiz ve çözülmemiş aile dinamikleri de dâhil olmak üzere, size geçmişinizi hatırlatan insanlara güçlü bir şekilde çekilmeniz mümkündür. Örneğin, karşılanacağını umduğunuz ihtiyaçları karşılamayan birincil ebeveyn figürüne benzeyen bir partnere çekilebilirsiniz. Sonuç olarak, partnerinizle olan ilişkinizi bilinçsizce iyileştirmeye çalışırken bulabilirsiniz.

Bunu artan farkındalık, cesur iletişim, büyük özen ve niyetle yönlendirmek önemlidir. Geçmiş bir ilişkide meydana gelen travmayı mevcut ilişkiniz aracılığıyla iyileştirmek mümkündür, ancak geçmiş travmayı tekrarlamak da mümkündür.

Cinsel kimya, sizi birinin çocukluktan kaynaklanan sorunlarından koruyamaz. İdeal olarak olgunlaştıkça, ilişkilerde etkileşim ve davranış biçimlerimiz güvenli bağlanma stili denen şeyi yansıtır. Bu, sosyal olarak rahat olduğumuz, başkalarına güvendiğimiz, iyi bir özsaygıya sahip olduğumuz, duygularımızı arkadaşlarımız ve ailemizle paylaştığımız anlamına gelir.

Ama uzmanlar, eğer bir çift aşk balonu içindeyken arkadaşlarını ve ailesini görmezden gelme noktasına gelirse, bunun sonunun genellikle iyi olmayacağı konusunda bizi uyarıyor. Yani, çoğu insan masaya güvenli bağlanmalarla gelmiyor ve sağlıklı ve olgun bir ilişki için hemen hazır olmayabiliyor.

Örneğin korkulu-kaçınan bir bağlanma stili gösteren kişiler, sevgi ve şefkat için can atsalar da başkalarına güvenmezler ve yakın ilişkiler kurmak konusunda isteksizdirler. Bu genellikle çocukluk travması ile ilgilidir, bu bireyler sağlıklı ilişkileri sürdürmeye çalışmakta zorlanırlar.

Birçok insanda kaçınma veya endişeli bağlanma stillerinin bir kombinasyonu vardır. Hala o kişiyle bir ilişki keşfetmek istiyorlarsa, tek yapmaları gereken; işleri yavaşlatmak, daha organik ve daha az yoğun bir tempoda ilerlemek.

İyi haber şu ki güvensiz bağlanma stillerine sahip olanlar, bir uzmanının gözetimi ve yönlendirmesi altında daha güvenli bir bağlanma stili geliştirebilirler. Güvenli bir bağlanma stili geliştirmek mümkündür, ancak bu zaman, özen, niyet, çaba, kendinizle ve başkalarıyla ilişkilerde ilişki travmasının iyileşmesini gerektirir.

Bağlanma stilleri zamanla gelişebilir ve tüm bağlanma stillerine sahip kişiler, farklı bağlanma stillerine sahip kişilerle ilişki içinde olabilir. Bu farkındalık, iletişim, niyet ve iyileşmeye, değişmeye, işleri farklı şekilde yapmaya ve büyümeye açıklık, isteklilik ve bağlılıkla olabilir.

Cinsel Kimya Azaldığında

Cinsel kimya bir ilişkiyi körükleyebilir ve sonunda yakınlığa yol açabilir. Fiziksel çekim, insanların sonra daha derin bir duygusal bağ geliştirmesine yardımcı olabilir.

Cinsel kimya azaldığında ne olur? Tutku ve çekiciliğin parıltısı söndüğünde, çiftler farkındalığın parlak ışığında diğerinin tuhaflıklarını ve kusurlarını gördüklerinde sınanırlar.

Bu noktada, ilişkinin temelinin tamamen fiziksel olup olmadığına ve onları daha fazla ileri götürmeyeceğine karar verebilirler. Yoksa diğerini daha iyi tanıma ve belki de sonunda birlikte kalma yolunda devam etmek mi istiyorlar?

Elbette, günlük yaşamın stres kaynakları ve zamansızlık, flört etmiş veya bir süredir birlikte olan kişilerin cinsel yaşamlarını olumsuz etkileyebilir. İş zorlukları, finansal baskılar ve çocukların doğumu, çiftlerin geçmişte yaşadığı kaygısız cinsel yaşamlarını etkileyebilir.

Ancak çiftler, birbirlerini tanımanın ve birlikte yaşamanın bir sonucu olarak ortaya çıkan engelleri aştığında, birbirlerine karşı yakınlık, saygı ve sevgi duygularının çoktan geliştiğini görürler. Cinsel benliklerinden vazgeçmeden tatmin edici bir ilişki kurmaya devam edebilirler. Cinsel kimya, bir ilişkiyi canlı tutan ve geliştiren önemli bir bileşen olmaya devam ediyor.

Yakınlığın Rolü

Yakınlık, fiziksel, zihinsel ve duygusal bir yakınlık olarak tanımlanabilir. Yakınlık ve seks iç içe olabilir. Bir ilişkide samimiyeti paylaşmak ve deneyimlemek, şu duygulara yol açabilir:

• Emniyet
• Cazibe
• Güven
• İletişime açıklık
• Güvenlik açığı
• Dürüstlükle paylaşımda rahatlık ve destek
• Bakımlı olmak
• Saygı duymak

Yakınlık duyguları bir ilişkiyi geliştirir. İnsanlar, bir çift olarak birlikte geçirdikleri zamanı artırarak, elektronik cihazları kapatarak, birbirleriyle tamamen birlikte olarak ve açıklık, kırılganlık ve dürüstlükle iletişim kurarak ilişkilerini ve evliliklerini geliştirmek için daha fazla duygusal yakınlık duygusu yaratabilirler.

Sevgi Dolu İlişkiler

Cinsel kimya, olgun ve sevgi dolu bir ilişkiye yol açabilir. Olgun, samimi ve sevgi dolu ilişkilerin birbirine bağlı iki insanı yansıttığından emin olabilirsiniz.

Oksitosin hipotalamusta üretilir, bunlar da empati ve bağlılık hissetmenize, birbirinizle gerçekten bağ kurmanıza yardımcı olan nörotransmiterdir. Oksitosin, kucaklaşma hormonu olarak adlandırılmıştır ve bazen aşk hormonu olarak da anılır. Ebeveyn-bebek bağı sırasında, uzun zamandır arkadaşlar konuşurken ve eşler sevgiyle kucakladığında, oksitosin yakın sevgi dolu ilişkiler yaratmada ve sürdürmede büyük ve yadsınamaz bir rol oynar.

Cinsel kimya tutkulu ve neredeyse coşkulu bir duygu olsa da, bazen bir partner ararken kararınızı bulanıklaştırabilir veya yanlış bir yakınlık duygusu yaratabilir. Başka bir kişiye olan arzunuzun şehvetten mi yoksa aşktan mı kaynaklandığını anlamakta güçlük çekiyorsanız, bir terapist duygularınızı anlamanıza ve çözmenize yardımcı olabilir.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!