Çanakkale
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.39
  • EURO
    35.13
  • ALTIN
    2243.5
  • BIST
    8955.77
  • BTC
    63331.78$

Drone ile ayda 300 Bin TL kazanç mümkün!

Drone ile ayda 300 Bin TL kazanç mümkün!
Savunma, Güvenlik, Arama Kurtarma, Sağlık, Ulaştırma, Tarım, Haritacılık, ve Film-video başta olmak üzere birçok alanda İnsansız Hava Aracı ...

Savunma, Güvenlik, Arama Kurtarma, Sağlık, Ulaştırma, Tarım, Haritacılık, ve Film-video başta olmak üzere birçok alanda İnsansız Hava Aracı kullanımını giderek artıyor. Buna bağlı olarak ticari amaçlı drone ehliyetine sahip olmak ve drone ile para kazanmak isteyenler de son dönemlerde yetkili kurumların kapısını çalıyor.

İstanbul'un ilk ve tek MEB onaylı İHA pilot eğitim merkezi Dronmarket Akademi eğitmeni Şenay İnan "Uluslararası İnsansız Araç Sistemleri Derneği tarafından 2013'te yayınlanan bir raporda sektörün 2025 yılına kadar 100 binden fazla yeni istihdam yaratacağı belirtilmişti. Bu sayı şimdiden 200 bin seviyelerine ulaştı" dedi.

Bu meslek için aylık olarak ortalama 5 bin ile 300 bin TL arasında kazanç elde etmenin mümkün olduğunu söyleyen Şenay İnan " Ancak bu rakam değişiklik gösterebiliyor çünkü işin doğası gereği tam bir rakam verebilmek çok zor. İleri seviyede drone kullanıcıları için kazanç getirisinin daha yüksek miktarlara ulaşabileceğini söyleyebilirim" dedi.

Var olan mesleklerine katkı sağlamak ya da günümüz koşullarında daha fazla para kazanmak isteyen insanların son dönemlerde İHA eğitimlerine ilgi gösterdiğini söyleyen İnan, dronle ile para kazanmanın bazı yollarını şöyle sıraladı:

YOUTUBE

Artık kendine güvenen gençler yaratıcılıklarını, sabırlarını, emeklerini ortaya koyarak youtube platformuna içerik üretip bir süre sonra para kazanmaya başlıyorlar. Sadece drone çekimleri üzerine bir youtube kanalı oluşturabilir, bütün çekimlerinizi biraz yaratıcılığınızı kullanarak youtube severler ile paylaşabilirsiniz. Güzel bir çekim ile 2 video gelirinizi birleştirip bir üst model drone alabilirsiniz. Youtube'dan elde edeceğiniz kazanç , içerik kalitenize göre 1000 TL ila 15.000 TL arasındadır.

ÇEKİMLERE GİDİN

Artık neredeyse bütün reklam firmaları yapımcılar eğlence film reklam sektörünün içinde olan herkesin bir drone kullanıcısına ihtiyacı var. Drone ile düğünlere, eğlencelere, konserlere gidip çekim hizmeti verebilirsiniz. Saatlik 1500 TL ila 3000 TL arasında kazanç elde etmeniz mümkün.

HABERCİLİK

Dronelar her alanda olduğu gibi uzun süredir habercilik alanında da kullanılıyor. Afet bölgeleri, savaş alanları, kazalar, iç karışıklıklar bu tarz olaylar sırasında habercilerin işlerini çok fazla kolaylaştıran bir alet haline geldi. Yine arama kurtarma faaliyetlerinde aktif olarak görev alabilirsiniz.

HARİTACILIK YAPABİLİRSİNİZ

Drone 'lar bir çok alanda olduğu gibi haritacılık alanında da büyük bir zahmeti ortadan kaldırmakta. Birçok profesyonel drone ile 2 boyutlu veya 3 boyutlu haritalandırma yapabilirsiniz.

Peki haritacılık hizmeti için nerelere gitmelisiniz? Drone ile haritacılık hizmetini verebileceğiniz sektör ağırlıklı olarak inşaat sektörüdür. Bildiğiniz üzere ülkemizde inşaat sektörü önemli bir pazarı kapsamaktadır bu sebepten iş bulmanız çok zor olmayacaktır. Yine Harita mühendisleri günlerce süren işlemleri birkaç saat içerisinde gerçekleştirebilirsiniz. Bunun yanı sıra GES,RES,HES,Enerji Nakil Hatları, Nükleer Enerji Santralleri'nde haritalama ve termal kamera uygulamalarıyla aylarca süren operasyonları birkaç haftaya sığdırabilirsiniz.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!