Çanakkale
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.39
  • EURO
    35.13
  • ALTIN
    2243.5
  • BIST
    8955.77
  • BTC
    63331.78$

Uzmanlar uyardı: Çocuklara verilen tablet ve telefon obeziteye sebep oluyor!

Uzmanlar uyardı: Çocuklara verilen tablet ve telefon obeziteye sebep oluyor!
(yasemin.com) Çocukların yemek yemesi için ellerine sıkıştırılan tablet ve telefonlar için uyarı yapan uzmanlar, çocuklarda önüne geçilemeyen ...

(yasemin.com)

Çocukların yemek yemesi için ellerine sıkıştırılan tablet ve telefonlar için uyarı yapan uzmanlar, çocuklarda önüne geçilemeyen obez hastalığını tetiklediğini belirtti. Yeme alışkanlığının bozulmasıyla çocuklarda bir şey izlerken sürekli yemek yeme halinin bulunması ileride büyük sıkıntıları da beraberinde getirirken, ebeveynlerin bu durumdan uzaklaşması gerektiğini belirtildi.

Özellikle annelerin çocuklarını daha iyi ve çabuk yedirmek için uyguladığı taktiklerden biri olan telefon ya da tablet, çocukların ileride sıkıntılı bir hayata giriş yapmasını sağlayabilir. Teknolojinin ilerlemesiyle her tarafımızı saran sanal dünya gerçekliğiyle çok erken tanışan yeni nesil çocuklarda, bir şey izlerken gelişen yemek yeme alışkanlığı dünya genelinde çocuk obez sayısının artışta olduğunu ortaya koydu.

ÇOCUKLAR DOYDUĞUNU ANLAMIYOR

Yapılan araştırmalar sonucu konuşan uzmanlar, bilgisayara ya da tablet karşısında hareketsiz kalan çocukların fiziksel aktivitelerden eksik kalması obeziteyi başlatan nedenler arasında gösteriliyor. Özellikle ellerine verilen tablet ve telefonlar, yemeğe odaklanmasını engellediği için, doyup doymadığı hakkında bir fikre sahip olmadığı ortaya çıktı. Çocuklarda yeme bozukluğu oluşturan bu durumla birlikte, her izlediği şey karşısında ağzına bir şey götürme ve yemek ye ihtiyacı duyduğu belirtildi. 

ÇOCUKLARDA OBEZİTE YAYGINLAŞMAYA BAŞLADI

Yemeğe odaklanmamasıyla tokluk hissiyatını çok geç algılayan çocuk, yemesi gerekenden daha fazla yediğini de hissetmeyecektir. Uzmanlar çocuklarda yaş ve cinsiyete bağlı vücut kitle endeksi oranlarıyla 85 persentil üzeri olan çocukların obez olduğunu belirtti. Çocuklarda vücut kombinasyonuyla birlikte ağırlık, yaş, yaşa göre boy, boya göre ağırlık olarak hesaplamalarının olduğunun haberini verdi. 

AİLEDE SAĞLIKLI BESLENSE ARKADAŞLARIYLA BOZULUYOR

Çocukları yeme bozukluğu ve yemek yeme alışkanlığına iten en büyük etkenin ebeveyn yaşam tarzı ve arkadaş çevresi olduğunu belirten uzmanlar, evde düzenli beslenmesi kontrol edilen çocuğun okul hayatında bozulma yaşadığını fark etti. 

PSİKOLOJİK PROBLEMLERDE YEMEĞE İTEBİLİYOR

Psikolojik problemlerinde obeziteye sebebiyet verebildiği açıklanırken, ergenlikte iştahın artması ve ergen çocuğa ailenin karışma yükümlülüğünün azalması, depresyona bağlı yeme isteği, anksiyete ve benlik kaybının da yemeğe ittiği görüldü. Bununla birlikte vücudundan memnun olmayan genç ve çocukların daha fazla yemek yiyerek kendilerini bastırdıkları ve yeme bağımlılığı dediğimiz yaşam kalitesini düşüren problemin ortaya çıktığını açıkladı.

HIZLI KİLO VERME VAADLERİNE DİKKAT

Kilo probleminin baş gösterdiği bu dönemlerde ilaç sektörleri ve dolandırıcıların da piyasası ortaya çıkmış oldu. Ani kilo vermeye yarayan ilaç ve şuruplar, sağdan soldan duyma diyet ve önerilere asla uyulmaması gerektiğini belirten uzmanlar, herkesin kendisine özel diyet listesinin oluşturulması gerekildiği ve vücut kitle endeksine bağlı sporla desteklenmesi gerektiğini belirtti. 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!